Gå direkt till textinnehållet
31 januari

Ansök om plats för mat- eller marknadsstånd på årets festival!

Nu öppnar ansökan för dig som vill hyra ett mat- eller marknadsstånd på Malmöfestivalen 12-19 augusti 2022. Vi är Skandinaviens största stadsfestival och med ca 1,3 miljoner besök attraherar vi Malmöbor och turister i alla åldrar. Här hittar du den information du behöver för att ansöka om en plats.

Har du stans godaste käk?

I hjärtat av festivalen, på Gustav Adolfs torg, ligger matområdet och enligt besökarna själva är matupplevelser bland det viktigaste på hela festivalen. Här hittar du ca 60 matserveringar, food trucks och mattält med smaker från hela världen. 

Under festivalen 2019 såldes drygt 400 000 matportioner och matområdet besöks frekvent av matbloggare och matkritiker som provsmakar och recenserar sina favoriter. 

Malmöfestivalen är en mångsidig festival som lockar alla typer av besökare. Därför ska maten ha något att erbjuda alla. Har du något som är annorlunda, unikt eller extra spännande så finns det en chans att just du blir en ny favorit. Använder du råvaror som är ekologiska eller Fairtrade ökar dina chanser att få en plats. Är du dessutom KRAV-märkt har du stor chans att vinna Malmöfestivalens hjärta.

Malmöfestivalens marknad – från godsaker till konsthantverk

Malmöfestivalen söker särskilt efter dig med unika och spännande produkter. Ekologiska, Fairtrade och KRAV-märkta produkter gillas av besökarna och gör Malmöfestivalen mer intresserad av din ansökan. På festivalen hittar du vanligtvis allt från lokalt konsthantverk till konfekt, ekologisk hudvård och klassiska marknadsrylar. Marknadsstånden sträcker sig från Stortorget till Lilla torg och är en uppskattad och självklar del av festivalen. 

Ansökan för 2022 är nu stängd.