22 maj

Årets dansbandsprogram är här!

Väntan är över! Årets dansbandsprogram är här! Det blir svängiga takter och härligt gung med band som Barbados (bilden), Grönwalls, Lasse Stefanz och Perikles. I år finns även chansen att gifta sig på dansbanan! Vigselförrättare är ingen mindre än Olle Jönsson. Så låt oss fira kärleken och ta ut stegen under hela festivalveckan!


Vigsel med Olle Jönsson
Går du i äktenskapstankar men har ont om tid för att planera och förbereda allt? På Malmöfestivalen i år har du möjlighet att gifta dig och få det ultimata kalaset på köpet. Vigselförrättare är ingen mindre än Olle Jönsson, sångare och frontfigur i Lasse Stefanz! Två par kommer ges möjligheten att viga sig den 15 augusti på Dansbanan vid Posthusplatsen i Malmö. Mer info och anmälan hittar du här.


Barbados
Heta vibbar och svängiga tongångar utlovas när Barbados äntrar scenen! Gruppen är ett av Sveriges främsta dansband och har fått tusentals par att dansa till hits som “Hold Me”, “Belinda”, “Grand Hotel”, “Rosalita”, “Kom Hem” och “Se Mig”! Värm upp med en av deras många album och dra på dig kalasbyxorna. Här ska det dansas!
Dansbanan, 10 augusti


Callinaz
Succéer är till för att upprepas! Ännu en gång spelar vårt alldeles eget skånska dansband Callinaz på Malmöfestivalen. Musiken är en skön mix av 1950- och 60-talets swing, rock’n’roll och rockabilly som är inspirerad av dagens popmusik. Vi kan utlova härligt livegung, stor variation och en rolig show! Allt mästerligt presenterat av sångerskan Carolina Skaarup!
Dansbanan, 11 augusti


Engdahls
Smäktande toner i den tajtaste fyrtakt! Dansbandet Engdahls från Malmö har på bara några få år lyckats etablera sig på dansbandsscenens absoluta gräddhylla. Kvartetten som består av Patrik Andersson, Staffan Ekström, Lars-Göran Petersson och Fredrik Engdahl, spelar i huvudsak klassiska och mogna danslåtar och deras popularitet bara växer. Detta vill du inte missa!
Dansbanan, 13 augusti 


Grönwalls
Sköna melodier, en lagom stor dos nostalgi och en aldrig sinande spelglädje – det är Grönwalls i en mening! Bandet har byggt upp en hängiven publik under många år och vi är så glada över att ha dem tillbaka på festivalen med förnyad kraft. Visst hoppas vi att få dansa till ”Du ringde från Flen” och ”Ett liv tillsammans” även denna sommar!
Dansbanan, 9 augusti


Lasse Stefanz
Det började med en gitarr på postorder, några grytlock och en gammal rörförstärkare. Sedan var bandet bildat och målsättningen klar: ”vi ska bli det bästa dansbandet i Sverige”. Och ja, det är bara att konstatera såhär 52 år senare, att de ha lyckats! Välkommen upp på scenen Olle Jönsson och kompani i allas vårt favoritband, Lasse Stefanz. Vi längtar!
Dansbanan, 15 augusti


Martin Nilsson med band
Martin Nilsson är den sympatiska långtradarchauffören som blev känd via Bert Karlssons framgångsfabrik och tv-programmet Fame Factory i början på 2000-talet. Under ett antal år turnerade han med Donnez men blev sugen på att gå sin egen väg. Om ni ännu inte har hört hans senaste hit ”Du och en countrysång” är det hög tid! I maj är Martin Nilsson aktuell med ett album och dessutom väntar turnéer med storheter som Hasse Andersson och Jill Johnson!
Dansbanan, 10 augusti 


Matz Bladhs
8000 spelningar in och Matz Bladhs bjuder fortfarande på lika stora leenden som när de började. Det är omöjligt att inte smittas av deras spelglädje och entusiasm. Så se till att släpa dina lurviga till dansbanan och ta en svängom till favoritlåtar som “Ljus och värme”, “Senorita” och “Aj aj aj (Jag svävar i det blå)”.  
Dansbanan, 12 augusti 


Perikles
Räck upp en hand, ni som aldrig dansat till ”Var ska vi sova inatt”? Det har nog varenda en gjort vid det här laget! Men det finns såklart även gott om nya hits som bandet har i sin skattkista med musik. Missa inte de nya singlarna ”Vill du ha mig” eller ”Papirsklip”. Den sistnämnda sjungs på danska!
Dansbanan, 16 augusti 


Scotts
Inte många kan stoltsera med att ha sålt ett samlingsalbum i 130 000 exemplar eller tagit sig till andra chansen i Melodifestivalen, men det kan Scotts! I 25 år har bandet fyllt och förgyllt dansbanorna runt om Sverige och nu är det dags för dem att inta Malmöfestivalen!
Dansbanan, 16 augusti


Skåningarna
Försök att sitta still när Skåningarna framför sina svängiga danslåtar! Bandet som bara har några år på nacken, och dessutom startade som en duo, är i dag en mycket kompetent grupp med Joel Andreasson i spetsen. Deras senaste singel ”Gamla goa låtar” bjuder på klassiskt gung och fina melodier!  
Dansbanan, 14 augusti


Voize
Malmöpågarna Voize garanterar alltid underbart sväng på dansgolvet! Fredrik, Mikael, ”Lillen” och Jianis är ett gäng rutinerade musiker som har gått från klarhet som band, med många bokningar på gång! Alla drar i dem, så även vi! Förvänta er hög kvalitet, hög dansbarhet och ett härligt ös.
Dansbanan, 9 augusti 

Andra nyheter

Se alla nyheter