Gå direkt till textinnehållet
19 maj

Dans, kärlek och underbart sväng i årets dansbandsprogram

Plocka fram din finaste dress, putsa dansskorna och öva in stegen! Det är dags för oss att presentera årets dansbandsprogram! Och vilken fin skara med artister det är - alla proffs på smäktande melodier, skönt gung och härligt tempo! Säg hej till Brandsta City Släckers, Canyons, Casanovas, Larz Kristerz, Donnez, Perikles och ett gäng andra fina dansband!  

Black Jack

Med låtar som ”Om det känns rätt”, ”Corrine, Corrina” och ”Sista dansen” har Black Jack etablerat sig som ett av de svängigaste dansbanden i Sverige. Bandet startade i Sundsvall i samband med Colin Nutleys omtalade film ”Black Jack” från 1990. Black Jacks låt ”Inget stoppar oss nu”, skriven av Lasse Holm och Ingela ”Pling” Forsman, medverkar i filmen och blev en hit som är djupt älskad på dansbanor över hela landet. Genom åren har bandet släppt ett flertal album och haft ett tiotal låtar på Svensktoppen. Gör dig redo för ett ösigt liveset med mycket hjärta! 

Dansbanan, 14 augusti

Brandsta City Släckers 

Det är eldigt, kaxigt och svettigt! Brandsta City Släckers blandar dansant gung med rock, energi och allsångsvänliga refränger. Bandet slog igenom i Melodifestivalen 2002 med låten ”Kom och ta mig”. Därefter följde en sommarturné där hela 15 nya publikrekord sattes i landet. Kvintetten, där fyra av fem medlemmar jobbar som brandmän när de inte står på scenen, har fortsatt att fira framgångar. Flera av albumen har sålt guld och platina, bandet har toppat Svensktoppen under hela 19 veckor och de har medverkat i ett antal olika tv-program. Det kommer bli en rykande och rockig show när Brandsta City Släckers intar Malmöfestivalen!

Dansbanan, 13 augusti

Canyons 

Canyons startade redan 1973 i Alvesta och blev tidigt ett framgångsrikt dansband med flera hits på repertoaren. Låten ”Jag har väntat på dig”, en svensk version av ABBAs ”I’ve been waiting for you”, hamnade på Svensktoppen och hyllades av publiken. Under 1980-talet ombildades bandet i Bromölla och blev ett av decenniets mest omtyckta grupper på landets dansbandsscener. Efter en lång paus var bandet tillbaka 2011 och sedan dess har album och uppträdanden avlöst varandra. Canyons gör mogen dansmusik och kryddar musiken med kända schlagers och låtar som tar dig i handen och leder upp dig på dansgolvet för en varm svängom! 

Dansbanan, 16 augusti

Casanovas 

De började som ett 50-talsrockband på fritidsgårdsnivå. I dag är Casanovas ett av landets främsta dansband! När kvintetten bestämde sig för att fokusera på dansbandsmusik i mitten av 90-talet var de ett av landets yngsta heltidsorkestrar inom genren. Med sin viljestyrka växte de snabbt. 1998 vann de svenska dansbandsmästerskapen i Sunne och två år senare släppte de debutalbumet ”I varje del av mitt hjärta” som blev kritikerrosat. Sedan dess har bandet gjort ett antal tv-framträdanden och turnerat flitigt både i Sverige och Norden. Casanovas är en pålitlig dansmaskin som smittar med sin charm och spelglädje! 

Dansbanan, 19 augusti

Donnez 

De har ett gung i musiken som får den mest dansskeptiska personen att släppa loss! Donnez är ett av landets flitigaste dansband. Kvintetten bildades 2000 och har släppt ett antal album som hyllats av både publik och kritiker. Senaste skivan ”Alla dar i veckan” (2021) tog sig upp på svenska topplistan och har fått en Grammisnominering. I år är bandet aktuella med nya albumet ”Bucket list” och turnerar i Sverige, Norge och Finland med de nya låtarna. Det är fart, fläkt och en show som sprakar på scenen. Det kan inte bli annat än fest när Donnez intar Dansbanan! 

Dansbanan, 17 augusti

Engdahls 

Malmöbandet Engdahls gör i ena stunden ljuva ballader för att i den andra öka tempot i fartfulla danslåtar! På bara några år har kvartetten blivit etablerade inom den svenska dansbandseliten. Och det är inte konstigt. Engdahls har en känsla för hits och dansvänliga melodier som få andra! Senaste albumet ”Tid att gå vidare” är ett bra exempel på det som med sin blandning av mogna dansbandslåtar och svängiga dängor får en längta till dansgolvet! 

Dansbanan, 15 augusti

Larz-Kristerz 

Efter att ha stått som segrare i SVT:s Dansbandskampen 2008 blev Larz-Kristerz dansbandet med stort D i Sverige. Gruppens charm, omväxlande musik och driv gick hem inte bara hos dansbandspubliken utan även på bred front! Sedan dess har sju album släppts, priser som Guldklaven kammats hem och turnéer avlöst varandra. Larz-Kristerz är genuin spelglädje, sväng och ett hålligång som varav kvällen lång! Vi längtar redan till att se dem avfyra sitt fyrverkeri med låtar på Dansbanan! 

Dansbanan, 12 augusti

Matz Bladhs 

Det går nästan inte att tänka sig svensk dansbandskultur utan Matz Bladhs. Bandet har funnits i över 50 år och har sålt drygt en miljon skivor. 2022 har de ett nytt album på gång och har även värvat den mångfacetterade musikern och frontfiguren Tom Käldström från ett av Finlands största dansband, Tommys. Det är ett taggat Matz Bladhs som laddar för att ge oss sina helgjutna melodier, ljuva ballader och rockiga rökare! 

Dansbanan, 18 augusti

Perikles 

Perikles är lite av ett husband på Malmöfestivalens dansbana! Många festivalbesökare ser fram emot att dansa till gruppens musik. Inte minst till dunderhiten ”Var ska vi sova inatt” men även till nyare dängor som ”Vill du ha mig” eller senaste singeln ”Bakis & skakis”. Perikles är skånsk dansbandssväng när den är som bäst. Det är fart, humor och musikalisk glädje i ett och samma paket! Dansbanan, 19 augusti

Phix 

Att underhålla publiken med både musik och humor är Phix signum! Bandet blandar låtar från förr med hits från de senaste topplistorna. Med koncepet har de skapat en rejäl bredd i repertoaren och har även vunnit publikens gunst! Phix är ett partyband som levererar högoktanigt ös. Det är bara att lyssna på låtar som ”Aldrig mer”, ”Isabelle” och ”Ystatös” och du förstår vad vi menar. Det går inte att sitta still när Phix ställer sig på scenen! 

Dansbanan, 13 augusti

Streaplers 

”Till min kära”, ”Jukeboxen”, ”Fredagkväll”. Hitsen som Streaplers gjort är många! Gemensamt för dem är ett dansant ös och en stark passion för musik och livekänsla. Streaplers har i fem decennier bjudit publiken på storslagna låtar som letat sig in i många hjärtan. Dansbandstraditionen är viktig för bandet men de vill också söka förnyelse och utveckla sitt sound. På Malmöfestivalen kan du räkna med att få höra både klassiska Streaplers-hits och nyare låtar, alla med målet att få dig att dansa! 

Dansbanan, 12 augusti

Voize 

Voize står för hög kvalité, dansbarhet och glädje. Under 2020 ändrades repertoaren till en lite mer mognare stil. Eller som Voize själva uttrycker det: ”vi spelar dansmusik som alla kan dansa och roa sig till”. Kvartetten släppte sitt första album ”Du lärde mig älska” 2013 som fick fin kritik och tog sig in på svenska albumlistan. Sedan har det rullat på med priser som på Dansbandsveckan i Malung, fler skivor och ett tioårsjubileum som firades mitt under pandemin 2021. Fullt ös, spelglädje och dans blir det när Voize ställer sig på scen!

Dansbanan, 13 augusti