Gå direkt till textinnehållet
17 januari

Malmöfestivalen 2020 är med i projektet Dare to Care


Tillsammans med ett 50-tal andra festivaler, klubbar och konsertarrangörer runt om i Sverige, är Malmöfestivalen med i Dare to Care för en gemensam satsning mot sexuella övergrepp. 

Dare to Care är ett utbildnings- och kommunikationskoncept som arbetar för trygga miljöer utan sexuella övergrepp i livemusikvärlden och samhället i stort. Bakom satsningen står organisationen Svensk Live och RFSU. Projektet handlar framför allt om att skapa en publikkultur som förespråkar kommunikation, ömsesidighet och samspel i sexuella relationer. I praktiken innebär det att jobba med såväl normer och värderingar som praktiskt säkerhetsarbete tillsammans med arrangörerna men också om att prata med publiken på plats

Under våren och sommaren kommer alltså Malmöfestivalen tillsammans med ett 50-tal olika festivaler, klubbar och konsertarrangörer runt om i Sverige ansluta sig till projektet. Bland dem finns ett antal i Skåne som till exempel Garageprojektet i Hammenhög, Evenemang Kristianstad, Mejeriet i Lund, Rock Festival Malmö, Rock Stage Malmö, KB, Babel, Folk & Rock, The Tivoli och många fler. De större festivalerna är Lollapalooza Stockholm, Storsjöyran och Way Out West. 

Läs mer om projektet och hur du kan vara en del av en positiv förändring på daretocare.se