5 apr. 2018
NYHET

Steve Angello gör exklusiv spelning på Malmöfestivalen

Det är över fyra månader kvar till Malmöfestivalen. Men redan nu kan vi avslöja en av årets tyngsta bokningar. Producenten och houseartisten Steve Angello, nyligen aktuell i det återförenade Swedish House Mafia, kommer att avsluta årets festival och omvandla Stortorget till en enda pulserande dansfest.

- Jag ser fram emot Malmöshowen väldigt mycket. Det är viktigt att framhäva det positiva i Malmö, en stad full av möjligheter och mångfald. Malmö ligger mig varmt om hjärtat och att få göra detta projekt där är viktigt för mig, säger Steve Angello.

Efter sina framgångar med Swedish House Mafia och som soloartist har Steve Angello blivit en av de största artisterna inom housegenren. I början av 2018 lanserade han ”För vårt Sverige”, ett välgörenhetsprojekt som vill verka för positiv förändring i samhället och som ska göra nedslag i några svenska städer under året. Konserten på Malmöfestivalen är en del i detta projekt och Steve Angello kommer att skänka hela gaget för spelningen till sociala initiativ som bedrivs i Malmö. Spelningen är dessutom den enda gratiskonserten som Steve Angello gör i Sverige under sommaren 2018.

Målet med ”För vårt Sverige” är att engagera det svenska folket och näringslivet i Sverige. Turnén som görs i samband med projektet kommer att ha samma karaktär som musikfestivalkoncetet Size In The Park som Steve Angello startade 2012. Satsningen kommer att ha fokus på barn och unga i utanförskap och barn med diabetes. Den avslutas med en tv-sänd insamlingsgala i Stockholm i slutet av 2018.

Med Swedish House Mafia har Steve Angello, Axwell (Axel Christofer Hedfors) och Sebastian Ingrosso gjort svensk housemusik världskänd. Gruppen erövrade topplistor och arenor med hits som ”Save the world”, ”Miami 2 Ibiza” och ”Don’t you worry child” innan de splittrades 2013. Länge såg det ut som att trion var förpassad till musikhistorien. Men den 25 mars i år återförenades gruppen i samband med att de avslutade musikfestivalen Ultra i Miami.

Steve Angello har etablerat sig som en producent inom dansmusikens yttersta framkant. Han driver det egna skivbolaget Size, har gett ut flera uppmärksammade EP:s och 2016 kom albumet Wild youth som intagit dansgolv världen över. Efter att ha bott flera år i USA har Steve Angello flyttat tillbaka till Sverige med sin familj. Just nu är han aktuell med konceptalbumet HUMAN.

När Steve Angello uppträder på Stora Scenen på Stortorget under Malmöfestivalen kan publiken räkna med tunga beats och en show som tar med dem på en resa upp i universum.

Fler nyheter