Thåström

I höstas släppte Thåström albumet Centralmassivet, som belönades med en Grammis för Årets Rock. Den efterföljande Nordenturnén sålde cirka 100 000 biljetter. Trots att han varit högaktuell i fyra decennier har Thåström aldrig varit bättre än just nu. Nu besöker han Malmöfestivalen för att ge en sonisk omskakning som kommer att fylla hela Stortorget.

Med ett förflutet i bland annat Ebba Grön och Imperiet har han varit högaktuell i fyra decennier, och fortsätter kontinuerligt att beröra och utveckla sin patenterade Europablues till nästa nivå. Med lika delar vacker poesi som manglande industriella texturer har Thåström etablerat solokarriären som sin mest spännande och kreativa era. För trots att hans musikaliska recept har varit känt sedan länge så fortsätter han att hänföra sin ständigt växande fanskara på ett sätt som bara en riktig ikon kan.

"Inte alla artister som har varit aktiva i 40 år kan hävda att det är det nyaste materialet som också är det starkaste, men Thåström är en av dem”, som Uppsala Nya Tidning sammanfattade det. Hans livekonserter existerar i gränslandet mellan fantasi och verklighet – en tung och skoningslös musikalisk upplevelse som ständigt överraskar. 

Information

Dag och tid:
Måndag 13 augusti 21:15-22:45Stora Scenen
Musik