Gå direkt till textinnehållet
27 januari

Ansök om mat- och marknadsplats på Malmöfestivalen 2023

Vi är Skandinaviens största stadsfestival och med ca 1,4 miljoner besök attraherar vi Malmöbor och turister i alla åldrar. Nu öppnar ansökan för dig som vill hyra mat- eller marknadsplats på Malmöfestivalen 11-18 augusti 2023. Här hittar du information om ansökan.

Har du stans godaste käk?

I hjärtat av festivalen på Gustav Adolfs torg ligger matområdet, en stark festivaltradition. Här njuter besökare av nya smakupplevelser och gamla favoriter under hela festivalveckan. Som matförsäljare befinner du dig mitt i centrum när det är dags för lunch, kvällsmat och nattamat. Under festivalen 2022 såldes drygt 400 000 matportioner! Dessutom besöks festivalen frekvent av matbloggare och matkritiker som provsmakar och recenserar sina favoriter.  

På matområdet finns ca 60 matplatser med smaker från hela världen. Serveringarna består av mattält, food trucks och större mat- och dryckesserveringar. 

Malmöfestivalen är en mångsidig festival som lockar alla typer av besökare. Därför ska maten kunna erbjuda något för alla. Har du rätter som är annorlunda, unika eller extra spännande? Då blir kanske ditt matställe årets favorit. Använder du råvaror som är ekologiska, lokala eller Fairtrade ökar dina chanser att få en plats hos oss. Är du dessutom KRAV-märkt har du ännu större chans att vinna Malmöfestivalens hjärta. I år välkomnar vi förslag på en barn-anpassad maträtt i er ansökan, för att förbättra matupplevelsen för de många barnfamiljer som besöker festivalen. 

Malmöfestivalens marknad – från godsaker till konsthantverk

Malmöfestivalen söker särskilt efter dig med unika och spännande produkter. Ekologiska, Fairtrade, hållbara och KRAV-märkta produkter gillas av besökarna och gör Malmöfestivalen mer intresserad av din ansökan. På festivalen hittar du vanligtvis allt från lokalt konsthantverk till konfekt, ekologisk hudvård och klassiska marknadsprylar. Marknadsstånden sträcker sig från Stortorget till Lilla torg (Södergatan och Skomakaregatan) och är en uppskattad och självklar del av festivalen. 

Hur du ansöker

Du ansöker om en plats på Malmöfestivalen genom att fylla i formuläret i länkarna nedan. Vi tar endast emot ansökningar via formuläret och det går inte att maila eller ringa in sin ansökan. Malmöfestivalen går sedan igenom ansökningarna och förbehåller sig rätten att göra ett urval. Om du fått en plats på festivalen hör vi av oss till dig innan den 17 mars 2023. Vid frågor maila till malmofestivalen@malmo.se märk mailet med ”mat- och marknad”.

Ansökan till mat- och marknadsområdet på årets festival är nu stängd.