26 jan. 2024
NYHET

Ansök om mat- och marknadsplats på Malmöfestivalen 2024

Malmöfestivalen är Skandinaviens största stadsfestival. Med ett brett program av musik, mat, kultur och aktiviteter har festivalen årligen cirka 1,4 miljoner besök och attraherar Malmöbor och turister i alla åldrar. Vill du hyra mat- eller marknadsplats på Malmöfestivalen 9-16 augusti 2024? Här hittar du information om ansökan.

Ansökan till mat- och marknadsområdet stängdes den 1 mars.

Har du stans godaste käk?

I hjärtat av festivalen på Gustav Adolfs torg ligger matområdet, en stark festivaltradition. Här njuter besökare av nya smakupplevelser och gamla favoriter under hela festivalveckan. Som matförsäljare befinner du dig mitt i centrum när det är dags för lunch, kvällsmat och nattamat. Under Malmöfestivalen 2023 såldes totalt 411 840 matportioner! Dessutom besöks festivalen frekvent av matbloggare och matkritiker som provsmakar och recenserar sina favoriter.

På matområdet finns runt 60 matplatser med smaker från hela världen. Serveringarna består av mattält, food trucks och större mat- och dryckesserveringar.

Malmöfestivalen är en mångsidig festival som lockar alla typer av besökare. Därför ska maten kunna erbjuda något för alla. Har du rätter som är annorlunda, unika eller extra spännande? Då blir kanske ditt matställe årets favorit. Använder du råvaror som är ekologiska, Fairtrade eller lokalproducerade och klimatsmarta ökar dina chanser att få en plats hos oss. Är du dessutom KRAV-märkt har du ännu större chans att vinna Malmöfestivalens hjärta. Liksom förra året välkomnar vi förslag på en barn-anpassad maträtt i er ansökan, för att förbättra matupplevelsen för de många barnfamiljer som besöker festivalen.

Malmöfestivalens marknad – från godsaker till konsthantverk

Malmöfestivalen söker särskilt efter dig med unika och spännande produkter. Miljömässigt hållbara och klimatsmarta produkter gillas av besökarna och gör Malmöfestivalen mer intresserad av din ansökan. På festivalen hittar du vanligtvis allt från lokalt konsthantverk till konfekt och klassiska marknadsprylar. Marknadsstånden sträcker sig från Stortorget till Lilla torg (Södergatan och Skomakaregatan) och är en uppskattad och självklar del av festivalen.

Hur du ansöker

Du ansöker om en plats på Malmöfestivalen genom att fylla i passande formulär i länkarna nedan. Vi tar endast emot ansökningar via formuläret och det går inte att maila eller ringa in sin ansökan. Ansökan till mat- och marknadsområdet stänger den 1 mars. Malmöfestivalen går sedan igenom ansökningarna och förbehåller sig rätten att göra ett urval. Om du fått en plats på festivalen hör vi av oss till dig innan den 15 mars 2024.

Har du frågor, maila till [malmofestivalen@malmo.se](mailto: malmofestivalen@malmo.se) och märk mailet med ”Mat” om det gäller mataktör och ”Marknad” om det gäller marknadsplats.

Ansökan till mat- och marknadsområdet är stängd. Den stängdes den 1 mars.

Fler nyheter