Gå direkt till textinnehållet
7 augusti

David Ritschard ersätter musiken från Tunna Blå Linjen!

I förra veckan ställdes konserten med musiken från Tunna Blå Linjen in då projektets drivande artist Irya Gmeyner drabbats av kronisk bihåleinflammation. Nu är det klart att David Ritschard, en av landets mest omtalade artister på sistone, är ersättare!

Hans röst är mjuk och bitterljuv. Det är en stämma att luta sig mot och söka tröst i. Som ett rus av glädje och kärlek på en sliten kvarterspub en sen kväll mitt i veckan! David Ritschard har på kort till blivit en av Sveriges mest omtalade artister. Han har hyllats för sina poetiska och träffsäkra texter om livsöden som ofta är tagna ur en arbetarklassverklighet. Med albumet ”Blåbärskungen”, som släpptes hösten 2021, nådde han ut till en större publik. Det är country, bluegrass och smäktande melodier sprungna ur ett brokigt liv i Stockholms söderort. Allt drivet av David Ritschards generösa, uppriktiga och egensinniga person. Kritikerna hyllade albumet och människor från de mest skilda åldrar och bakgrunder strömmade till konserterna. Framgången med skivan gjorde att han tidigare i år gästade både Jills veranda och Carina Bergfeldts talkshow på SVT. Inte konstigt, då Davids uttryck är formulerat med en alldeles särskild poetisk precision och medmänsklig värme. Åh, vad vi är glada att han nu kommer till Stortorget och får sprida sitt budskap till Malmöfestivalens publik!

David Ritschard uppträder på Stora Scenen den 11 augusti, kl 23.30. Mer info om konserten hittar du i programmet på denna länk