Gå direkt till textinnehållet
3 augusti

Malmöfestivalen 2023 är certifierade som hållbart evenemang

Malmöfestivalen har arbetat aktivt med hållbarhetsfrågor under många år. Nu har årets festival blivit certifierad som ett hållbart evenemang av Greentime.

Certifieringen sträcker sig över alla delar av hållbarhetsområdet och är en modern kvalitetsstämpel.

- Det är väldigt kul att vi har fått Greentimes certifiering. Det är ett kvitto på att det arbete som festivalen bedrivit inom hållbarhet och miljö ända sedan 2009 varit värt allt slit, säger Helena Cedrins och Peter Lind, projektledare för Malmöfestivalen.

Greentime stöttar evenemangsbranschen i Sverige att ställa om till en hållbar framtid med FN:s globala mål för hållbar utveckling som utgångspunkt. Detta genom att hjälpa arrangörer att utveckla sitt hållbarhetsarbete med kompetenshöjande insatser som workshops och seminarium. 

Malmöfestivalen har granskats utifrån tre dimensioner av hållbarhet; miljömässig, social och ekonomisk. Granskningen har gjorts i ett verktyg med en mängd olika frågor som festivalen har fått svara på.

Sedan tidigare har Malmöfestivalens hållbarhetsarbete belönats med ”A Greener Festival Award” och ”Miljömärkt Event – Håll Sverige Rent” under flera år.

Läs mer om festivalens hållbarhetsarbete här på hemsidan.