Gå direkt till textinnehållet
31 maj

Malmöfestivalen 2023 presenterar årets dansbandsprogram

Förbered dig på härliga kvällar, kvicka danssteg och varma melodier när band som Blender, Black Jack, Grönwalls, Sannex och Matz Bladhs intar dansbanan i år. 

Black Jack 

Black Jack har placerat sig i mångas hjärtan med låtar som ”Inget stoppar oss nu” och ”Corrine, Corrina”. Förutom att ha släppt ett flertal album, haft tiotal låtar på Svensktoppen och medverkat i tv-program har bandet även spelat in en cover av humorduon Werner & Werners julhit ”Vår julskinka har rymt”. En tolkning som idag har över en miljon strömningar! Det blir medryckande, refrängstarkt och svängigt så att det slår gnistor när Black Jack återvänder till Malmöfestivalen. En fest från första till sista danssteg! 

Dansbanan, 13 augusti  

Blender 

Blender gör dansmusik som är modern och grymt gungig. Hudiksvallsbandet bildades 2002 och har arbetat hårt med att förstärka samspelet med publiken under sina spelningar. Kvintetten, med sångerskan Maria Persson som frontfigur, utstrålar en positiv energi som får musiken att kännas som en stor och varm sommaräng! Med meriter som dansmusikpriset Guldklaven och en Grammis för bästa dansband 2019, garanterar Blender en helkväll med ljuvliga rörelser på Dansbanan!

Dansbanan, 17 augusti

Diamantorkestern 

Rockigt sväng och ren spelglädje! Diamantorkestern vet hur man charmar publiken. Bandet från Svedala har uppträtt på Malmöfestivalen tre gånger tidigare och omtalats för sina underhållande spelningar inför pulserande dansgolv! Glad, dansant och varierad musik utlovas av bandet och en repertoar som kryddas med covers som ”Rena rama ding dong” och ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö”. Sätt på dig säkerhetsbältet, Diamantorkester är tillbaka!

Dansbanan, 11 augusti 

Donnez 

”Trettio ton på flaket, genom Sveriges långa land, där rullar jag hemåt för att somna i din famn”. Donnez sjunger om livet i turnébussen i låten ”140 mil”. Så har det Perstorpsbördiga bandet också blivit kända för sitt flitiga spelande och sin produktivitet. Arbetet har resulterat i allt från Grammisnomineringar, publikrekord och topplisteplaceringar! Med nya albumet ”Skön style” är Donnez redo för Malmöfestivalen. Dansbandsmusik med stort hjärta som tar din hand och håller den ömt i augustikvällen! 

Dansbanan, 16 augusti

Engdahls 

På bara några år har Engdahls etablerat sig bland landets dansbandselit. Inte konstigt då kvartetten från Malmö har en förmåga att träffa de rätta känslosträngarna med snygga melodier och bitterljuva texter. Musiken är danslåtar i den mognare stilen där ballader och lugnare sånger varvas med fartfulla dängor. Låtar som med elegant hand bjuder upp till dans och tar dig till oanade höjder! 

Dansbanan, 14 augusti

Grönwalls 

I över 20 år har Grönwalls trollbundit publiken med sina dansvänliga låtar. Bandet bildades i Hässleholm i början av 1990-talet och byggde upp en bred publik med hits som ”Du ringde från Flen” och ”Ett liv tillsammans”. 2008 bestämde sig gruppen för att ta en paus från musiken. Efter några år startade de upp igen och 2019 gästade de Malmöfestivalen. När bandet med sångerskan Monia Sjöström ställer sig på scenen kan publiken förvänta sig sköna melodier, lagom med nostalgi och en aldrig sinande spelglädje! 

Dansbanan, 11 augusti 

Haaks 

En fantastisk upplevelse av musik, sång och kärlek där publikens favoritlåtar framförs med äkta livekänsla! Haaks vet hur ren underhållning skapas. Under pandemin blev bandet ett fenomen då de skapade en musikalisk plattform på nätet. Där uppträdde de under varje veckoslut inför en lyrisk publik över hela landet. Denna kväll kan inte bli annat än glädje och gemenskap. Ett ljuvligt möte som lyser lika starkt som sommarsolen! 

Dansbanan, 18 augusti

Lasse Sigfridsson och Christina Lindberg 

De är två legendariska dansbandsprofiler som satt djupa avtryck i svenskt musikliv med sina fantastiska röster. Lasse Sigfridsson (basist och sångare från Lasse Stefanz) och Christina Lindberg har skapat magi tillsammans under många år. Inte bara för duetten ”De sista ljuva åren”, som Christina gjorde tillsammans med Lasse Stefanz, utan även för låtar som ”Livets många skeenden”. På Malmöfestivalen kommer duon att bjuda på en kavalkad av hits, fin countrykänsla och mycket värme. Ett musikaliskt möte lika vackert som en sandstrand på den skånska sydkusten!

Dansbanan, 12 augusti

Matz Bladhs 

Med 50 år på dansbandsscenen, runt 8000 spelningar och över 1 miljon sålda skivor är Matz Bladhs en institution. Bandet har haft stora framgångar på Svensktoppen med inte mindre än 16 låtar på listan! Att dansa till Matz Bladhs är som att kramas av en stor och trygg famn. Musiken framkallar leenden, längtan och en vilja att dansa kvällen lång. Värm upp med nya singeln ”Till dig” och du kommer att hamna i perfekt stämning inför bandets spelning på Malmöfestivalen! 

Dansbanan, 15 augusti

Perikles 

Ingen som besökt Dansbanan på Malmöfestivalen kan ha missat Perikles! Detta legendariska Ystadband är en favorit hos många besökare där hiten ”Var ska vi sova inatt” är den euforiska höjdpunkten på festivalveckan! Men bandet har även andra ess i rockärmen, som ”Ge mig ditt namn ge mig ditt nummer” och ”Vill du resa till månen med mig” som de medverkade med i Melodifestivalen 1994. Det är dansbandsmusik, schlager och pop i en rivig blandning. Hög stämning så det räcker för en hel sommar! 

Dansbanan, 18 augusti

Sannex 

De har priser som Guldklaven och Grammis på sin meritlista och gör alltid sitt yttersta för att publiken ska få oförglömliga kvällar! Sannex är dansbandet som hyllats av både recensenter och lyssnare. De har ständigt utvecklats under sin karriär - utan att förlora sina rötter till svängiga bugglåtar och lugnare ballader. Det är bara att lyssna på sånger som ”Det flammar till” och ”Får jag lov” och du förstår vilken charm Sannex besitter. Ingen kan sluta dansa när bandet ställer sig på scenen! 

Dansbanan, 12 augusti

Utöver dessa fina dansbandskonserter…

…gästar Pidde P Dansbanan även i år. Pidde gjorde succé på 2022 års festival och nu återvänder han för att ge en eftermiddagskonsert. En spelning med Pidde P är lika intensiv som omtumlande. Den energiska artisten har en förmåga att skapa refrängstark danspop som kan lyfta en hel fotbollsarena upp i det blå. Oavsett om det är i hits som ”Kickar du så flippar jag” eller senaste singeln ”100%”. Inför spelningen på Malmöfestivalen har Pidde P en uppmaning till publiken: ingen ska stå stilla! 

Dansbanan, 12 augusti