Fricky

Det är reggaeton, afrobeat och trap som slingrar sig runt texter om vänskap, kärlek, maskulinitet och sex. Erik “Fricky” Frimans musik är ödmjuk, följsam och framstår bitvis som ocensurerade utdrag ur en dagbok. För det har Umeå-artisten belönats med priser som Musikförläggarnas Pris för Årets genombrott och Årets artist på P3 Guld. 


Fricky har sedan länge varit en del av Umeå-kollektivet och skivbolaget Random Bastards, där bland annat Cleo, Gonza-Ra och Trainspotters också ingår. Första singeln ”Kär” kom 2016 och följdes upp av “Hon Få Mig” 2017. Under 2018 kom äntligen debut-EP:n ”Aqua Aura” och det stora genombrottet blev snabbt ett faktum, inte minst genom flertalet nomineringar på både Grammisgalan och P3 Guld. 2018 avslutades med Cherrie-samarbetet ”Kungsliften". Låten bär koppling till hemstaden och syftar på liften i Hemavan.  


Med sin mjuka västerbottniska och totala förankring i samtiden har Fricky tagit svensk r’n’b till en ny plats. Han kan helt enkelt bli ett namn att räkna med för en lång tid framöver!

Information

Dag och tid:
Fredag 16 augusti 21:15-22:15Stora Scenen
Musik