Giovanna d’Arco med Malmö Opera
Program

Giovanna d’Arco med Malmö Opera

Musik
16:00, lör 10 aug.
Stora Scenen

Giuseppe Verdis sjunde opera handlar om Giovanna d’Arco, mer känd under sitt franska namn Jeanne d’Arc. När det såg som mörkast ut för Frankrike var det hon, en ung bondflicka, som ledde Frankrikes armé till seger mot de invanderande engelsmännen. Operan om den osannolika hjälten som blev en legend redan under sin livstid, är ett mästerverk med stora körpartier, passion och drama.

Versionen Malmö Opera sätter upp på Malmöfestivalen är utan dekor och skådespeleri, men musikaliskt har man inte sparat på krutet. Malmö Operaorkester och Malmö Operakör leds av den italienska dirigenten Daniela Musca och titelrollen sjungs av den polska sopranen Ania Jeruc, som haft stora framgångar på Europas scener de senaste åren. Som hennes far ser vi Leonardo Neiva från Wiens statsopera och kungen görs av det unga norska stjärnskottet Bror Magnus Tödenes. Konferencier är Michael Jansson och guidar publiken genom handlingen.

Senare under hösten flyttar Malmö Operas Giovanna d’Arco in på stora scenen, regisserad av Philipp M. Krenn. Det blir en modern, annorlunda och slående visuell föreställning.

Dag, Tid & Plats
16:00 - 17:20, lör 10 aug.Stora Scenen
Länken har kopierats
Hitta hit

Mer inom Musik