Watain
Program

Watain

Musik
21:00, tis 13 aug.
Stora Scenen

Watain kröp ut ur Djävulens sköte år 1998 och har sedan dess växt till att bli ett av världens största black metal-band. Deras arv refereras ofta till med fascination, rädsla, kärlek, förvirring eller vördnad, men mycket sällan med likgiltighet. 

Bandets ökända liveshower har blivit ett världsfenomen: magiskt laddade ceremonier där det sakralt storslagna kolliderar med rå, vildsint urkraft. Ett sällsamt åkallande av djupets makter eller en våldsamt urspårad Heavy Metal-ekstas, ingen verkar riktigt kunna sätta fingret på vad det egentligen är som försiggår när Watain spelar live. Men de flesta är rörande överens om en sak; att de inte upplevt något liknande.

Med sitt sjunde studioalbum fortsätter Watain att trollbinda sin publik med en omisskännlig, äventyrlig form av black metal, bearbetad och destillerad under en 25 år lång och stormig historia. Inspelat live i en gammal kyrka på den svenska landsbygden, tar The Agony & Ecstasy of Watain lyssnaren ett steg närmare den innersta kärnan av ett band som alltid strävat efter att uppnå ett så uppriktigt och äkta uttryck som möjligt. Skivan och dess konserter har beskrivits som ett försök att symboliskt efterlikna "när det svarta urhavet för ett ögonblick blir upplyst av helveteselden".

Watain utforskar relativiteten mellan liv och död, andligt och värdsligt, heligt och oheligt, rent och smutsigt – alltid ivrigt grävandes i andens och själens djup med en orädd beslutsamhet. Och alltid med en Djävul tronandes i centrum som en symbol för urkrafternas frigörelse, den förbjudna visdomen, de utkastades  och det skarpa ifrågasättandet av det allmänt vedertagna. Watain är en motkraft till rationalitet, konformitet, normativa ideal och konservativ helighet. Watain är en hyllning till det kaotiska, det sublima, det heliga, det vansinniga och den triumferande extasen hos den frigjorda anden.

Medlemmar:

Erik Danielsson - Sång

Pelle Forsberg - Gitarr

Alvaro Lillo - Bas

Hampus Eriksson - Gitarr

Emil Forcas - Trummor

Dag, Tid & Plats
21:00 - 22:30, tis 13 aug.Stora Scenen
Länken har kopierats
Hitta hit

Mer inom Musik